Modna pravila za punije dameBuckaste žene često se odreknu mode jer su odustale od obilazaka butika posle niza neuspešnih pokušaja navlačenja farmerki preko kukova. Ne odustajte tako lako. Evo nekoliko pravila koja vam mogu pomoći.

KORISTITE IGRU SVETLA I SENKI
Kad je reč o haljinama, tamna boja neka bude na kritičnim delovima, a bojom možete istaći sredinu tela. Na primer, ako nosite svetlu haljinu jednostavnog kroja, na nju nosite tamni kardigan, savetuje T – portal.

NE ODRIČITE SE TRENDOVA
Uske pantalone, pa i pelerine, na punijim ženama mogu odlično stajati, samo ih valja dobro uskladiti. Sve su uske pantalone dozvoljene, ali morate prekriti bokove, za to je najbolji kardigan.

IGRAJTE SE PRINTOVIMA
Možete nositi i printove, koji su ove godine vrlo moderni i mogu odvlačiti pažnju od delova tela koje ne želite da eksponirate. Ipak, ni cvetni, ni grafički ili životinjski print ne smeju biti prejaki i upadljivi, odlučite se isključivo za nežnije boje. Print takođe možete razbiti jednobojnom jaknicom ili kardiganom.

DIMIJE
A dimije? Ne brinite zbog bokova i stražnjice, to je deo siluete. Ako na takve pantalone nosite kratku jaknicu i majicu, naglasićete struk i prikriti kile na pokrivenim mestima.

PREDNOSTI RETRO STILA
Ako imate veću stražnjicu, retro haljine su stvorene za vas, a i vrlo su in. Ako su na preklop na prsima, još bolje, a volumen u delu suknje savršeno pada preko bokova do kolena.

ODEĆA
Pantalone – trebalo bi da budu visokog struka.
Gornji deo – rukavi neka budu do lakta ili tzv. tričetvrt rukavi. Izbegavajte obične kratke rukave jer privlače poglede na mesto gde su vam ruke najdeblje.
Izrez oko vrata – okrugli izrez je najprihvatljiviji, a ako se odlučite za nešto dublji, to će pristajati ispod kratke jaknice, ali i haljine na preklop mogu biti prihvatljive.
Suknje – suknje neka glatko padaju sa prednje strane, a faltica, mali prorez ili nabor kod kolena doprineće balansu.
Haljine – moraju imati patentni zatvarač moraju pozadi, a ne sa strane. Dijagonalni nabori po telu figuru vizualno čine mršavijom.

MODNI DODACI
Nakit – nosite veće, upadljive komade nakita.
Cipele – ne zanemarujte cipele i potrudite se da pronađete šire, kvalitetne i moderne cipele, umesto da uvek uskačete u isti model za koji jedini znate da vam odgovara nozi. Birajte one sa špagicama i remenčićima koji se mogu prilagođavati nozi.
Dobro donje rublje – savršeno donje rublje je ključno jer se ne sme urezivati u kožu i velikim bi delom trebalo pripomoći oblikovanju tela.

 

Izvor:smedia.rs

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.3/10 (8 votes cast)
Modna pravila za punije dame, 9.3 out of 10 based on 8 ratings

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>