Mršavice kao antireklamaSizes 8, 12 and 14.

Studija britanske poslovne škole Vorvik pokazala je da mršavi modeli izazivaju prezir ženskih konzumenata i dovode do kontraefekta. Ženama se uopšte ne dopadaju reklame u kojima su modeli ili slavne licnosti u prvom planu.

ŽENE ne vole da kupuju proizvode koje reklamiraju mršave devojke, pa bile one prozvane i lepoticama!

Studija britanske poslovne škole Vorvik pokazala je da mršavi modeli izazivaju prezir ženskih konzumenata i dovode do kontraefekta.

Takode, ženama se uopšte ne dopadaju reklame u kojima su modeli ili slavne licnosti u prvom planu, a bolje reaguju na reklamne kampanje gde se jasno vidi koji proizvod se reklamira. Istraživanje je pokazalo i da, što smo više izloženi reklamama, imamo veci otpor prema reklamiranom proizvodu.

“Već pri pogledu na savršena tela modela aktivira se naš odbrambeni mehanizam i povecava nam se samopouzdanje, tako da na poznatim licima sa reklama vidimo samo mane. Takva negativna osecanja onda povezujemo sa imenom brenda i odbijamo da kupujemo te proizvode”, istakla je dr Tamara Ansons, vođa studije.

Untitled-2

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.3/10 (3 votes cast)
Mršavice kao antireklama, 9.3 out of 10 based on 3 ratings
Tagovi:  

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>